Goedkoop is duurkoop!

Goedkoop = duurkoop!

27577434_mJe kent het wel. Je hebt een onwijs gave flyer laten ontwerpen voor de beurs waar je gaat staan, maar het drukwerk kan wel een beetje goedkoop, want een flyer is een flyer. Of hij nou 100 grams is of 170 grams, je zou denken dat het niks uitmaakt. Niks is minder waar. Eigenlijk maakt het dikte van het papier ook niks uit, maar wel hoe je hem af laten werken. Heel veel mensen kiezen geen afwerking omdat dat geld kost. Wat is het risico? Dat je flyer af gaat geven op de volgende flyer waar hij op ligt. Zeker als je ervoor het gekozen om een achtergrondkleur te nemen op je flyer.

Voorbeeld:
Je bent net gestart en wilt 1.000 visitekaartjes laten drukken. Realiseer je dat er dus een hele stapel visitekaartjes lang op elkaar liggen in een doosje in je tas. Dat doosje schudt vaak je kaartjes heen en weer. Dit gaat afgeven, gegarandeerd! Tenzij je investeert in je drukwerk. Het visitekaartje bepaalt bij iemand in 1 oogopslag of hij/ zij zaken met je wilt doen.
Tegenwoordig kan je ze in alle soorten lamineren. Glans, mat of mat met bepaalde objecten in glans. En je betaald hier nog geen eens echt veel meer voor. Maar je hebt wel langer plezier van je kaartjes, zonder dat je je hoeft te schamen om ze aan iemand te geven. Het is duurder om je kaartjes goedkoop te laten drukken en ze halverwege opnieuw te bestellen, omdat ze er niet meer uitzien.

En laat je niet verleiden door al die reclame van gratis visitekaartjes. Want dit is vaak niet gratis. Bij het plaatsen van je order worden dan hoge verzendkosten gerekend. En er staat reclame de achterkant! Heel onprofessioneel! Daarnaast wil je toch ook niet het risico lopen dat je iemand je kaartje geeft en diegene heeft hetzelfde logootje op zijn kaartje staan?

Dus goedkoop = duurkoop en realiseer je dat als het drukwerk heel goedkoop is dat dit ten koste gaat van de kwaliteit!

Annemieke Vermeulen

Schrijver: Annemieke Vermeulen

Deel dit bericht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *