Van twee werelden naar één!

Integratie IT en telecom leidt tot optimale bedrijfsvoering

De afgelopen jaren is de wereld van vaste en mobiele telefonie langzaam in elkaar opgegaan. In de branche ook wel vast mobiel integratie genoemd. Een ontwikkeling waar DB Telecom als geen ander thuis in is. Maar wij kijken ook vooruit. De integratie tussen IT en telecom is een ontwikkeling die meer en meer centraal komt te staan. DB Telecom erkent deze ontwikkeling en speelt hier actief op in om haar klanten optimaal te kunnen voorzien in haar behoeften.

Menig ondernemer kent DB Telecom waarschijnlijk van hun unieke acties in de regio of de tips van Kevin die regelmatig te horen zijn op Omroep West. Commercieel Directeur Kevin van der Sande vertelt in het fraaie en duurzame kantoor aan de Naaldwijkseweg meer over zichzelf: “Samen met Dennis Beekhuizen, oprichter van DB Telecom, en Marcel Jansen vorm ik de directie van DB Telecom. Ik ben inmiddels al weer 16 jaar werkzaam bij DB Telecom en ben in mijn rol als Commercieel Directeur verantwoordelijk voor Sales, Sales Support en Marketing.” Het toonaangevende bedrijf in Wateringen is dé telecomspecialist in de regio. DB Telecom bekleedt deze positie door er voortdurend naar te streven de beste te zijn met de bundeling van expertise van de 65 medewerkers en een 110% inzet.

Van twee werelden naar één
“IT en telecom worden in de praktijk vaak als twee werelden behandeld, met verschillende leveranciers, beheerders en budgetten. “Technisch gezien is dit achterhaald. Deze werelden overlappen elkaar steeds meer en hebben veel invloed op elkaar. De technische mogelijkheden voor integratie van IT en telecom zijn onbeperkt en gaan intussen onze fantasie bijna te boven. Integratie van o.a. vaste en mobiele telefonie, e-mail, video en bedrijf- en productiesystemen kunnen in eindeloze variaties gecombineerd en gekoppeld worden. We moeten deze werelden dan ook als één gaan zien. Met het samenvoegen van deze twee werelden geven we antwoord op de vraag die in de markt speelt, namelijk één geïntegreerde oplossing welke ervoor zorgt dat medewerkers efficiënter kunnen werken, processen beter op elkaar worden afgestemd en zo op kosten kan worden bespaard.”

Een stap verder
“Vele leveranciers roepen hetzelfde, zij gaan IT en telecom combineren en gaan een samenwerking aan. Bij DB Telecom gaan wij een stap verder. We zijn samen met onze partner Venéco bezig met het ontwikkelen van een platform waarin wij onze gezamenlijke visie over de integratie van IT en telecom presenteren. Niet los, maar als één geïntegreerde visie. Op deze manier kan de klant duidelijk zien wat deze integratie voor mogelijkheden biedt voor hun organisatie ten opzichte van de ‘oude’ situatie. Daarnaast zorgt dit er voor dat Venéco en DB Telecom ook intern vanuit hetzelfde oogpunt gaan denken en dit een tweede natuur wordt. Maak je deze stap niet, dan blijft het de zoveelste samenwerking waarin je ad hoc samenkomt en dat zo nu en dan een project oplevert.” Met deze geïntegreerde visie zorgt DB Telecom voor één totaaloplossing voor haar klanten.

Vitaal
Dat de samenwerking verder gaat dan gemiddeld blijkt ook uit de activiteiten die de bedrijven samen organiseren. Naast de gezamenlijke uitjes zijn DB Telecom en Venéco samen het programma Vitaal gestart. “We vinden het belangrijk om persoonlijke aandacht te geven aan onze medewerkers en een goed teamgevoel te creëren. Het is belangrijk dat mensen goed in hun vel zitten. Met het vitaliteitprogramma bieden wij onze medewerkers interessante activiteiten op het gebied van beweging, mindset en voeding. Zo volgen wij o.a. yogalessen, gaan spinnen, samen op bootcamp en organiseren workshops op het gebied van werk en privé in balans. Deze activiteiten bieden onze medewerkers handvatten om richting te geven aan hun ambities en een levensstijl te creëren die hierbij past. Met als resultaat: meer balans, plezier en voldoening in het werk en privé, waardoor men het optimale uit zichzelf haalt! Dit programma voegt echt iets toe aan onze organisaties en de wijze waarop we met elkaar willen werken.”

Kevin van der Sande

Schrijver: Kevin van der Sande

Deel dit bericht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *